Omakuva

laihonen.eu

Kunnat ja kaupungit

Suomen kunnat ja kaupungit

Suomessa oli vuonna 2014 kuntia yhteensä 320, joista kaupunkeja 107. Vuodesta 2008, jolloin maassamme oli 415 kuntaa ja kaupunkia, on vähennystä tapahtunut kuntien yhdistymisen myötä 95 kunnan verran ja kehitys jatkuu samansuuntaisena edelleen. Vuonna 1947 kuntia ja kaupunkeja oli Suomessa yhteensä 547 ja näistä kaupunkeja vain 35. Vuonna Vuodesta 1995 lähtien Suomen kuntalaki ei ole enää erotellut kuntia ja kaupunkeja toisistaan, vaan se on tuntenut ainoastaan käsitteen kunta. Kunta voi käyttää itsestään kaupunkinimitystä, jos se täyttää tietyt kriteerit.

Vuonna 2009 tapahtui useita kuntaliitoksia, joista määrällisesti suurin on Salon seudun kymmenen kunnan lakkauttaminen ja uuden Salon kaupungin muodostaminen 1.1.2009. Tällöin Halikko, Kiikala, Kisko, Kuusjoki, Muurla, Perniö, Pertteli, Salo, Suomusjärvi ja Särkisalo liittyivät yhdeksi kunnaksi.

Kuntien yhteistä edunvalvontaa hoitaa Kuntaliitto, jonka verkkosivuilta löytyy monta hyvää tiedonlähdettä:

Muita tietolähteitä

Kaupungit ja kunnat muissa maissa

Norja

Ruotsi

Saksa

Tanska

Viro

 


Uusia päivityksiä

14.3.2017: Sukuseuraluettelo on kokonaan tarkistettu ja korjattu. Mitkä tiedot ovat muuttuneet ja miten, sen löydät päivityshistoriasta.

14.3.2017: Sukututkimusyhdistystenluettelo kotisivuosoitteineen on kokonaan tarkistettu ja korjattu.

14.3.2017: Yksityishenkilöiden koti- ja sukusivuluettelo on kokonaan tarkistettu ja korjattu.

14.3.2017: Kuva-albumiin on lisätty uutena Salon Perniössä sijaitsevan Kalliolaakson linnaa esittelevät kuvat

 

Aikaisemmat päivykset tästä

Kokoelma hyödyllisiä, tarpeettomia, mielenkiintoisia tai muuten vain hankittuja linkkejä eri aihepiirrettäin koottuna. Uusimpina 'Yksityishenkilöiden sukusivut', 'Kunnat ja kaupungit' sekä 'Hupia ja huumoria'-osasto - Lue lisää...

Autismi on neurobiologinen keskushermoston kehityshäiriö, joka vaikuttaa yksilön käyttäytymiseen ja kehitykseen. - Lue lisää...

Olen harrastanut sukuni tutkimista jo yli 30 vuotta. - Lue lisää...


Tietoja sivustosta | Sivukartta | Käyttöehdot ja tietosuoja | Yhteystiedot | Copyright © 2017 Mikko Laihonen 14.03.2017