Omakuva

laihonen.eu

Turku yövalaistuksessa

Turku by night slideshow on Flickr

Katso myös albumit Turun linna ja Turun tuomiokirkko.

Aurajoki yövalaistuksessa, Turku

Aurajoki #1

Aurajoki #2

Aurajoki #3

Aurajoki #4

Aurajoki #5

Aurajoki #6

Aurajoki #7

Turun tuomiokirkko

Turun tuomiokirkko

Aurajoki #8

Kuvat ©2009 Mikko Laihonen

Kamera: Canon EOS 350D
Objektiivit: Sigma DG 28-300mm / 1:3.5-6.3 ja Canon EF-S 18-55mm / 1:3.5-5.6
Kuvauspäivä: 2.11.2007
Otsikkokuva: Rajattu kuvasta 'Aurajoki #1', Canon EOS 350D, Canon EF-S 18-55mm / 1:3.5-5.6, f=18.0 mm, 0.5s, 3.5, ISO400

Albumin kuvasivut ovat parhaimmillaan katseltavissa näytöillä, joiden pystytarkkuus on vähintään 945 kuvapistettä. Tutustu sivuston käyttöohjeisiin halutessasi käyttää kuva-albumissani olevia kuvia.

Aurajoen rannat Turun keskustassa ovat monellakin tapaa tutustumisen arvoinen alue ja iltavalaistuksessa maisema on hyvin näyttävä. Satamassa Aurajoen suulla sijaitsee Turun linna. Sieltä kaupungin keskustaa kohti kuljettaessa ohitetaan museolaivat Suomen Joutsen, Sigyn ja uusimpana s/s Bore, joka viimeksi liikennöi Cristina Regina nimellä. Sitten on Föri - pohjoismaiden ainoa ilmainen kaupunkilautta - ja Myllysilta, joka notkahti pahasti keväällä 2010 ja purettiin saman vuoden syyskuussa. Seuraavaksi yläjuoksulle päin on joen itärannalla Turun kaupungin teatteri ja sen kohdalle joen yli on rakennettu kävelysilta. Ylläolevat kuvat on otettu tältä kävelysillalta yläjuoksulle päin lukuunottamatta kuvaa 'Aurajoki #7', joka on alajuoksun suuntaan. Kyseisessä kuvassa näkyy Myllysilta ja Turku Energian piippu, jossa Fibonaccin lukusarja.

Turku

Suomen kulttuurin kehtona tunnettu yliopistokaupunki sijaitsee Varsinais-Suomessa Aurajoen suulla. Turku on Varsinais-Suomen maakunnan pääkaupunki. Kaupungissa asuu 176200 asukasta ja sen pinta-ala on 306 neliökilometriä, josta vesialueita 61 neliökilometriä. Turun naapurikuntia ovat Aura, Kaarina, Lieto, Länsi-Turunmaa, Mynämäki, Naantali, Nousiainen, Pöytyä, Raisio ja Rusko.

Turun historian katsotaan alkavan paavi Gregorius IX:n 23. tammikuuta 1229 päiväämästä kirjeestä, jossa annettiin lupa piispanistuimen siirtämiseksi Nousiaisista soveliaampaan paikkaan, jonka on oletettu tarkoittaneen Koroista. Muita merkittäviä hetkiä Turun historiassa ovat olleet mm. Venäjän vallan alku, jolloin Turusta tuli Suomen suuriruhtinaskunnan eli autonomisen Suomen pääkaupunki. Vuonna 1812 Turku kuitenkin menetti pääkaupunkiasemansa Venäjän keisarin Aleksanteri I:n pitäessä Turkua liian ruotsalaismielisenä paikkana. Hallinto siirrettiin Helsinkiin, josta tuli uusi pääkaupunki. Sunnuntai-ilta 4. syyskuuta 1827 oli kohtalokas Turun historiassa. Tuolloin Carl Gustav Hellmanin talosta Aninkaistenmäellä alkunsa saanut tulipalo tuhosi illan ja yön kuluessa pohjoismaiden suurimmassa kaupunkipalossa kolme neljäsosaa koko kaupungista.

River Aurajoki, Turku, Finland 

Huomattavimpia nähtävyyksiä Turussa ovat Turun linna, Turun tuomiokirkko, Mikaelinkirkko, Turun vanha hautausmaa, Luostarinmäen käsityöläismuseo, Turun taidemuseo, merimuseo Forum Marinum, Wäinö Aaltosen museo, keskiaikaa ja nykytaidetta esittelevät museot Aboa Vetus & Ars Nova, Ruissalon kansalllispuisto ja siellä sijaitseva Turun yliopiston kasvitieteellinen puutarha, Kuralan kylämuseo, Turun kauppatori, Aurajoen rannat, Apteekkimuseo ja Qwenselin talo, Biologinen museo, Brinkhallin kartano Kakskerrassa, Sibelius-museo, TS Auto- ja viestintämuseo, Brinkhallin kartano Kakskerrassa ja Kupittaanpuisto.

Turku on nimitetty vuoden 2011 Euroopan Kulttuuripääkaupungiksi.


Näytä Turku suuremmalla kartalla

Sijainti: 60.447072 N, 22.26378 E, Google-maps

Linkkejä:
Turun kaupungin kotisivu: www.turku.fi
Turku Wikipediassa
Turunpalo Wikipediassa
Turku Åbo 2011 Euroopan Kulttuuripääkaupunki
Turun seudun karttapalvelu

 

Tietoja sivustosta | Sivukartta | Käyttöehdot ja tietosuoja | Yhteystiedot | ©2009-2017 Mikko Laihonen 14.03.2017

28.12.2014