Omakuva

laihonen.eu

Kalliolaakson linna

Kalliolaakson linna

Esilinna ja portti

Esilinna ja portti

Linnan pihaa

Soihtuteline

Päälinna

Päälinnan sisäänkäynti

Sisääntuloeteinen

Sisääntuloeteinen

Porraseteinen

Portaat

Tupa

Tupa

Tuvan takka

Sali

Sali

Sali

Todistus

Nikolai Boman

Puoti

Puoti

Kuvat ©2016 Mikko Laihonen

Kamera: Canon EOS 500D
Objektiivi: Tamron AF18-270mm Di II VC / 1:3.5-6.3
Kuvauspäivä: 16,12,2016
Otsakekuva: Tuvan pöytä

Albumin kuvasivut ovat parhaimmillaan katseltavissa näytöillä, joiden pystytarkkuus on vähintään 945 kuvapistettä. Tutustu sivuston käyttöohjeisiin halutessasi käyttää kuva-albumissani olevia kuvia.

Kalliolaakson linna

Kapean tien päässä keskellä Salon Perniön maalaismaisemaa lähellä Yliskylän vanhaa kirkkoa, metsässä, sijaitsee Kalliolaakson linna. Saavuttaessa paikkaan, kapea tie polveilee metsäisten kumpujen ja notkojen kautta laskeutuen lopulta pienen notkon kautta linnan porttirakennuksen eteen ja päätyen kummulla olevalle pysäköintipaikalle. Näky on ensikertalaiselle yllättävä ollaksemme keskellä suomalaista metsää..

Nimestään huolimatta Kalliolaakson linna ei ole linna siinä merkityksessä kuin useimmat ihmiset sanan 'linna' ymmärtävät. Silti se kuitenkin ansaitsee tittelinsä. Kalliolaakson linna on kahden ihmisen omin käsin toteutettu unelma. Linnan päärakennus on aikanaan ollut Somerolainen 200-vuotias hirsinen talonpoikaistalo, jonka nykyiset omistajat purkivat hirsi hirreltä, siirsivät Perniöön ja kokosivat uudelleen nykyiselle paikalleen.

Talo on ulkopuolelta vuorattu tiilillä ja luonnonkivillä ja näin rakennukseen on saatu linnamaista jykevyyttä. Sisällä päärakennuksessa on suuri tupa ja sali sekä näiden välissä pääsisäänkäynnin eteinen ja yläkertaan johtava portaikko. Salin ja tuvan sisustus niinikään luovat linnamaista tunnelmaa. Salin perällä on pieni puoti, jossa on myytävänä käsityötuotteita.

Päärakennuksen edessä on iso piha ja pihan vastakkaisella laidalla paikalle johtavan tien varressa on vuonna 2015 valmiistunut porttirakennus. Porttirakennuksesta ei voi tulla mieleen muuta kuin linna. Siinä on kaksi tornia, joita yhdistää silta, jonka alta kuljetaan linnan pihalle. Tornin huiput ja sillan kaiteet ovat muodoltaan sakarareunaiset.

Kalliolaakson linna ei ole yleinen matkailukohde vaan täällä järjestetään tilauksesta erilaisia yksityistilaisuuksia ryhmille. Linnassa toimii kuitenkin varsinkin kesäaikaan - joskus myös talvella - lounaskahvila, jossa kuka tahansa voi kahvilan aukioloaikana piipahtaa lounaalle tai kupposelle ja leivonnaiselle halutessaan. lounaalle tai kahvihetkelle haluavan on paras kuitenkin varmistaa kahvilan aukiolo etukäteen, koska se voi olla suljettu yksityistilaisuuden takia. Jos isäntäväellä on aikaa jutusteluun vieraansa kanssa, luvassa on mielenkiintoista kuultavaa rakennusten historiasta ja paikan rakentamisen vaiheista.

Tarkista aukioloajat ennen vierailuasi, yhteystiedot löytyvät linnan verkkosivulla ja facebookissa (ks. linkit alempana).

Linkkejä:
- Kotisivut: www.kalliolaaksonlinna.com
- Kalliolaakson linna Facebookissa

Tietoja sivustosta | Sivukartta | Käyttöehdot ja tietosuoja | Yhteystiedot | ©2009-2017 Mikko Laihonen 14.03.2017